inner-bg

Tandheelkunde

Gebitsproblemen komen veel voor bij huisdieren. Honden van kleine rassen kunnen al vanaf 3 jaar leeftijd tandsteen krijgen. Grotere rassen krijgen vaak pas op latere leeftijd tandsteen.

Katten kunnen ook tandsteen krijgen, maar meestal hebben zij andere klachten met hun gebit. Tandvleesontstekingen komen bij katten veel meer voor dan tandsteen. Katten waarbij alle elementen verwijderd moeten worden (bv bij stomatitis) kunnen bij ons terecht. We spreken dan van een totaal extractie.

Ook konijnen en cavia’s kunnen gebitsproblemen hebben. De tanden van deze dieren groeien altijd door en slijpen zichzelf bij een gezond gebit. Als een tand of kies scheef groeit, wordt die tand langzaam steeds langer, met ernstige gebitsproblemen tot gevolg.

Dierenkliniek de Hofmarke biedt vele mogelijkheden rondom gebitsbehandelingen. Gebits-reiniging, tanden en kiezen slijpen, elementen trekken, zowel chirurgisch als niet chirurgisch en ook totaal extracties zijn daarom geen enkel probleem om bij ons uit te laten voeren. We maken indien nodig gebruik van digitale (dentale) röntgen om een beter beeld te krijgen van bijvoorbeeld de wortels.

We zien dus bij veel dieren gebitsklachten, vaak wordt dit pas laat opgemerkt door eigenaren. Bij de jaarlijkse controle van je dier kijken wij altijd ook het gebit goed na. Een gezonde mondhygiëne is ook bij dieren zeer belangrijk!

Dierenkliniek de Hofmarke is een klein en enthousiast team dat er naar streeft om jouw dier van de beste zorg te voorzien. Persoonlijke aandacht en tijd voor jou en je huisdier vinden wij erg belangrijk.

De Hofmarke

  • Goorsestraat 3, 7496 AA Hengevelde
  • 0547-700204
  • KvK 87732394
  • dierenkliniek@dehofmarke.nl

Google Map