inner-bg

Laboratorium

Dierenartsenpraktijk De Hofmarke beschikt over een uitgebreid laboratorium waar we snel en efficiënt diverse aanvullende onderzoeken kunnen uitvoeren.

Bloedonderzoek vindt plaats met behulp van moderne analyseapparatuur. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de aanwezigheid van ontstekingen, nier- of leverfalen of schildklierafwijkingen aangetoond worden. Ook voor bepalingen van het bloed zelf zoals bloedarmoede of het ontstekingsbeeld hebben we apparatuur in huis. Daarnaast maken we gebruik van diverse sneltests voor het opsporen van infectieuze aandoeningen. Je kunt bij ons ook het progesterongehalte in het bloed van je hond laten bepalen, om het juiste tijdstip te bepalen voor een eventuele dekking.

Urine kan onderzocht worden op de samenstelling en de aanwezigheid van specifieke cellen, bezinksel of kristallen. Dit geeft ons veel informatie over de werking van nieren en blaas.

Bacteriologisch onderzoek kan gedaan worden op diverse materialen; urine bij verdenking van blaasontsteking, swabs van slecht genezende wonden, pus uit abcessen, etc. We doen dit om erachter te komen welke bacterie de oorzaak is en hoe deze te bestrijden. Daarnaast is bacteriologisch onderzoek ook van belang om te controleren of een bacterie gevoelig is voor een bepaald antibioticum.

Ontlastingsonderzoek wordt uitgevoerd om parasitaire infecties (wormen, protozoën zoals giardia) op te sporen of uit te sluiten. Voor paarden is dit onderzoek in de meeste gevallen noodzakelijk om te bepalen of- en indien nodig, welk ontwormmiddel ingezet moet worden. Daarnaast is het een belangrijk onderzoek om te bepalen of er resistentie tegen wormmiddelen bestaat.

Dierenkliniek de Hofmarke is een klein en enthousiast team dat er naar streeft om jouw dier van de beste zorg te voorzien. Persoonlijke aandacht en tijd voor jou en je huisdier vinden wij erg belangrijk.

De Hofmarke

  • Goorsestraat 3, 7496 AA Hengevelde
  • 0547-700204
  • KvK 87732394
  • dierenkliniek@dehofmarke.nl

Google Map